Tabloda ülkelerin ekonomik sıralaması, The Economist’un analizine dayanarak belirlendi. Norveç, saat başına en yüksek ortalama gelire sahip ülke olarak öne çıktı.Lüksemburg ise ücretlerin en yüksek seviyede olduğu yer olarak yer alırken, kişi başına düşen milli gelirde de ilk sırada yer aldı.
The Economist’un değerlendirmesinde, kişi başına düşen milli gelir, satın alma gücü paritesi ve çalışılan saat başına düşen gelir verileri kullanıldı. Lüksemburg, yerel fiyatlara göre en yüksek ücretlerin olduğu yer olarak öne çıktı. Norveç ise kişi başına düşen milli gelir ve satın alma gücü açısından üst sıralarda yer aldı; çalışılan saat başına dünyanın en yüksek ortalama gelirine sahip oldu.
Ayrıca, GSYH’si piyasa döviz kurlarına göre en büyük olan ABD, kişi başına düşen milli gelirde 7. sırada bulunuyor. Ancak satın alma gücü bakımından 8. sırada yer almasına rağmen, çalışma saatleri ve tatillerin hesaba katılmasıyla 11. sıraya geriledi.
Çin, nominal olarak dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olmasına rağmen, kişi başına düşen milli gelirde 65. sırada yer aldı. Güney Kore ise gayrisafi yurt içi hasılasıyla 31. sırada bulunuyor ancak çalışma saatleri sıralamasında 47. sırada yer aldı.
Batı Avrupa’da ise Belçika, Almanya ve İsveç’in, satın alma paritesi ve iş-yaşam dengesi göz önünde bulundurulduğunda sıralamada yükseldiği görülüyor. Bu ülkeler, analizde dikkate alınan kriterlere göre daha üst sıralarda yer aldı.